Avukat Dinç Can Kaptan'ın BBC gazetesi Bilişim Suçları Dijital Şiddet üzerine son röportajını okumak için lütfen tıklayın.  Cumhuriyet Gazetesi'nde de yayınlanan bu röportajı Cumhuriyet Gazetesi üzerinden okumak için ise lütfen burayı tıklayın.

Almanya Boşanma Tanıma Tenfiz

Almanya’da yaşayan bir çok Türk vatandaşı orada evlilik yapmaktadır. Bu kişiler bir takım nedenlerle boşandıklarında hala Türkiye’de evli olduklarını görmektedir. Bu durumla karşılaşan bir çok kişi mağdur olmaktadır. Bu mağduriyetin önüne geçmek için Almanya’da gerçekleşen boşanma için Türkiye’de tanıma tenfiz davası açılmalıdır. Almanya boşanma tanıma tenfiz davasının bir avukat yardımı ile açılması gerekir. Zira taraflar Almanya’da bulunduğu için bu davayı takip etmeleri mümkün değildir.

Bu davanın açılabilmesi için dava öncesi hazırlık çok önemlidir. Zira eksik belgelerle açılan davalar ya reddedilir yada çok uzun sürer. Bunun önüne geçmek için davadan önce avukat yardımı alınmasını tavsiye ediyorum. Bu noktada hukuki desteğe ihtiyacınız olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Almanya’da Boşanma Kararın Türkiye’de Tanınması

Almanya’da gerçekleşen bir boşanmanın Türkiye’de geçerli olması için tanıma davası açmak gerekir. Bu davanın açılması için gereken bazı evraklar vardır. Bu evraklar;

a) Almanya’da gerçekleşen boşanmanın gerekçeli kararı ve kesinleştiğine ilişkin mahkeme şerhi

b) Söz konusu kararın uluslararası geçerli olabilmesi için gerekli olan apostil şerhi

c) Kararın Türkçe tercümesi

d) Avukata verilecek genel dava vekaleti

Bu evraklar eksiksiz olarak hazırlanırsa Almanya boşanma tanıma tenfiz dava açılır ve hızlı bir şekilde sonuçlanır. Eğer bu evraklarda bir eksiklik olursa bu durumda mahkeme eksikliğin giderilmesi süre verir. Bu da gereksiz yere davayı uzatır. Bu nedenle tanıma tenfiz davası açmadan önce bize ulaşırsanız davanızın kısa sürede sonuçlanması için gerekli bilgileri size veririz.

Tanıma Tenfiz Davası Nasıl Açılır ?

Almanya boşanma tanıma tenfiz davası açılırlen avukat için bir vekalete ihtiyaç vardır. Bu vekalet konsolosluktan çıkarılabileceği gibi Almanya’daki noterlerden de çıkarabilir.

Almanyada Noter hakkinda: Almanyada noterler vardir, tabi ki vekaletnamede cikartabiliniyor (Avukata vekalet verme muessesesi kanunda belirtilen halleri haric olamk uzere mumkundur) Almanyada vekaletnameler yazili bir sekilde ve noter onayi olmadan islak imza esasli olarak avukatin sahsina dogrudan veriliyor, nitekim kisinin Almancasi yeterli degil ise, oturum belgesi gecersiz ise bu islemi yapamaz dolayisiyla daha saglikli sonuc alinabilmesi icin Turkce bilen ve Alman hukukunda Avukat ve Noter sifatini kazanmis meslektaslarimiza muracaat ederek dilegini yaziya dokerek VEKALET VERIYORUM kelimesini ekleyerek bir belge duzenlemesi mumkun olup bu belgenin altindaki imzasini noter huzurunda tasdik ederek resmi bir vekaletname haline donusturlmesi imkandan uzak degildir.

almanya-bosanma-tanima-tenfiz